divendres, 18 de novembre del 2011

Divendres 25 de novembre: Acte central del cicle Pere Quart a Perafita


L'escriptor Antoni Dalmases serà l'encarregat de reblar les claus del poeta el proper divendres 25 de novembre a la biblioteca de Perafita a les 20h

Joan Oliver, conegut amb el sobrenom de Pere Quart, es considera un dels escriptors imprescindibles del segle XX. Després de conrear tots els camps literaris (narrativa, teatre, traducció, periodisme) es va centrar en la poesia.

Pere Quart ens remet a una visió del món desolada i escèptica. Els seus versos sempre foren un reflex de la traumàtica experiència de la guerra civil espanyola i l'exili. Va esdevenir un lluitador antifranquista denunciant la dictadura. Sempre va defugir els convencionalismes i va mantenir un esperit crític, fet que el va portar a rebutjar la Creu de Sant Jordi.

La xerrada de Dalmases s'engloba dins dels actes del Correllengua Lluçanès 2011. El cicle de lectura sobre Pere Quart ha portat tres biblioteques de la comarca a llegir “Vacances Pagades”. Totes les lectures s'acompanyen d'una xerrada-tertúlia amb el conegut escriptor Antoni Pladevall. Perafita va donar el tret de sortida, i els dies 1 i 20 de desembre serà el torn d'Olost i Santa Eulàlia de Puig-Oriol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada