divendres, 24 de setembre del 2010

EL CORRELLENGUA AL LLUÇANÈS

Quin sentit té celebrar el Correllengua a una comarca on el català és una llengua plenament respectada i coneguda per tothom?
Les característiques del Lluçanès són les envejades per qualsevol defensor de la llengua catalana. Tanmateix això no ens ha de fer abaixar la guàrdia, podem millorar moltes coses. Alguns dels nostres valors són:

L'ús del català
-Una gran quantitat d'empreses continua adreçant-se en castellà als catalanoparlants del Lluçanès; podem exigir-los que ens respectin o canviar d'empresa. No tenim perquè acceptar la imposició del castellà.
-En parlar amb un castellanoparlant o un estranger de llengua desconeguda, hi ha una gran quantitat de lluçanesos que s'hi adreça en castellà. Podem ajudar la gent nouvinguda a aprendre el català. Volem promoure una actitud oberta que no ens faci renunciar a la nostre identitat.

Cohesió dels Països Catalans
-El Correllengua se celebra arreu dels Països Catalans. No podem deixar el Lluçanès sense aquesta iniciativa transversal.
-Estem perdent la consciència dels Països Catalans. Des del Correllengua Lluçanès, cada any ens dirigim a la cloenda a Perpinyà per defensar la cohesió del nostre poble.

Cultura Lluçanesa
-Tots els pobles tenen els seus actes festius i culturals propis. Amb el Correllengua volem aglutinar gent de tota la comarca amb actes unitaris on tothom pugui participar. Mostra d'això és la reunió que fem des de l'any passat, de grups de cultura popular de diferents pobles.
-Encara que actualment se celebrin els actes principals del Correllengua a un únic poble, busquem la participació de gent de tota la comarca. Creiem que és necessari que hi hagi un motiu d'unió amb un rerefons educatiu, reivindicatiu i cultural, i no només festiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada