dijous, 30 de setembre del 2010

Cicle de lectura 2010: Salvador Espriu

Aquest any la figura sobre la qual gira el Cicle Literari del Correllengua és Salvador Espriu. La història de la transició (que encara arrosseguem) i algunes temàtiques universals (com la recerca de la veritat o el camí de la creació) són ingredients que conviden a parlar i discutir Així que el debat, esperem, estarà servit.

L’interès que suscita Espriu arreu del món és notable. Apareix citat en molts estudis sobre Literatura, Avantguardes, Història ... Tanmateix, el coneixem prou a casa nostra? Les seves obres traspuen moltes ganes de comprendre, i sobretot, millorar el seu país. La situació catalana actual, per força ens fa girar el cap endarrere. L’alè del seu coneixement ens transporta d'una Catalunya antiga a un passat molt proper ple de mites repetits i vigents, tal vegada desconeguts. Participem a millorar el nostre món? Llegim Salvador Espriu!

El Cicle Literari Salvador Espriu s'organitza al voltant de les biblioteques i els seus cicles de lectura. Totes les biblioteques del Lluçanès s'hi poden unir, i tothom es pot adreçar a la seva biblioteca per participar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada